Interviu cu Luciano, hairstilist de top în Sibiu

Miercuri, 01 Aprilie 2015 09:18

Interviu cu Luciano, hairstilist de top în Sibiu: Am clienți care vin săptămânal. Este în avantajul lor să fie tot timpul aranjați
În cheamă Lucian Zoltan, însă preferă să i se spună Luciano Sibiu, din motive de brand personal.

A început să tundă în facultate, în căminul studențesc, după care a lucrat în Cisnădie, iar acum are poate cel mai cunoscut și apreciat salon din Sibiu, în Piața Mare.

Rep.: Înainte să mă întâlnesc cu tine am întrebat în redacție ce-și doresc femeile când merg la coafor. Răspunsul a fost că vor să se așeze pe scaun, să nu spună ce preferințe au, dar să se ridice de acolo mulțumite de noul look. Tu de unde știi ce-și doresc femeile?L. S.: Cred că ai punctat foarte bine aici. Trăim în Sibiu și sibienii, spre deosebire de locuitorii altor orașe, au încredere în coaforul lor. Pot să spun că am o experiență destul de mare în afara Sibiului și lumea obișnuiește să vină cu tot felul de reviste, fotografii cu vedete… eu cred că în Sibiu oamenii sunt puțin mai atenți, mai conservatori, și în același timp au mare încredere în coafor. Eu pot să spun că în cazul meu încrederea mi-am creat-o în timp. Acesta este motivul pentru care cele mai multe cliente ale mele vin cu ideea că se așează pe scaun și sunt liniștite că vor pleca mulțumite.

Rep.: Care ar fi principalele diferențe între Sibiu și alte orașe? Suntem mai atenți la modă sau mai cu nasul pe sus?

L. S.: Nu suntem deloc cu nasul pe sus. Ba din contră! Eu spun că diferența între un sibian și locuitorii unui alt oraș mai mare din România, provinciali – cum spun bucureștenii -, tocmai asta este, că nu suntem atât de mândri, dimpotrivă, suntem mai degrabă foarte simplii. Pot să spun că sibienii au o atenție la detaliu, la cum se poartă, la cum se îmbracă…

Rep.: Sunt diferențe majore între bărbați și femei? Evident, nu la modul în care tunzi, ci din punct de vedere al preferințelor, al gusturilor?

L. S.: La bărbați este un pic diferit pentru că cerințele nu sunt atât de mari ca la femei. În ceea ce privește bărbații eu mi-aș dori ca într-un viitor apropiat  să-și dezvolte această latură mai artistică, să fie mai deschiși către un aranjat mai în detaliu în ceea ce privește coafura, tunsoarea. Cel puțin în ceea ce mă privește pe mine, eu cred că am ajuns unde trebuie. Scopul este să arăți îngrijit.

Rep.: Este o diferență de mentalitate? Ne tundem când ajungem să nu ne mai suportăm sau ne ne tundem ca să arătăm îngrijiți și eleganți?

L. S.: Eu pot să vorbesc despre clienții mei. Și sunt sincer când vă spun că am clienți care vin chiar și săptămânal, sau la două săptămâni. Contează cum îi educi. Din punctul meu de vedere, le-am demonstrat că este în avantajul lor să vină mai des, să fie tot timpul aranjați.

Rep.: Cât de modern ești tu pentru a putea oferi servicii la zi? Spre exemplu, știi ce tunsori sunt la modă acum în Paris, în Londra, mergi la evenimente în străinătate pentru a te perfecționa?

L. S.: O să-ți răspund cu un scurt istoric despre mine. Am început meseria asta dintr-o mare plăcere, deși am terminat o facultate de istorie. Mie această meserie mi-a fost foarte dragă încă de la vârsta de 16 ani și soarta a făcut să ajung aici. Mama mea spunea tot timpul: să nu te faci frizer! Cred că de când am început și până în prezent am fost cel mai actual coafor. Astăzi sunt trainer în echipa Wella România, ceea ce înseamnă că lunar am seminarii în țară și în străinătate. Merg în toate orașele mari ale Europei, Berlin, Helsinki – anul acesta, Londra întotdeauna. Pot să spun că piața românească nu tinde prea mult spre Paris ci înspre Londra.

Rep.: Nu că eu aș sesiza diferența…

L. S.: Sunt două stiluri diferite. Când vorbim de Londra ne referim la tunsorile geometrice, fixe, pe când în Paris sunt foarte în trend frizurile filate cu briciul. Noi nu avem o experință prea favorabilă legată de brici, tocmai de aceea majoritatea coaforilor din România merg către latura britanică.

Rep.: Multă lume crede că dacă ajungi să lucrezi într-un coafor câștigi foarte mulți bani. Am văzut chiar anunțuri cu posturi de coafor scoase spre închiriere sau vânzare. Cum vezi treaba asta?

L. S.: Aici mi-ai cam ridicat mingea la fileu. Este foarte greșită această concepție. Și eu văd scaune închiriate sau tineri care încearcă să devină mari coafori bazându-se doar pe faptul că termină o școală sau un curs. Este foarte greșit. Eu le-aș oferi speranța de a deveni coafori mai buni. Fac o paranteză, coafor se numește meseria, deși mergi la coafor. La fel cum spui doctor. Ca să revin, multă lume are impresia că după trei sau șase luni de cursuri îți poți deschide un salon. Complet greșit. Din acest motiv multe se închid repede în Sibiu. Sibianul nu dorește ceva nou. Sibianului îi trebuie ca locația respectivă să stea acolo mult timp, să își merite locul, și cu timpul să atragă clienți noi pe care să-i convingă să revină. Eu recomand tinerilor să învețe acolo unde trebuie, să învețe foarte bine, corect, și să nu închirieze scaune pentru că asta destabilizează oarecum piața și o trage în jos. Cred că ar fi mai bine ca noi, managerii de saloane, să sprijinim mai mult latura asta. Ăștia buni care suntem să-i aducem în jurul nostru și să le creem o cale, un punct de plecare.

Rep.: Ca să tragem o concluzie, să poate trăi bine în Sibiu din coafură?

L. S.: Dacă o faci cum trebuie și nu te lași niciodată bătut, pentru că întotdeauna este cineva care să-ți bage bețe în roate, poți trăi bine. Trebuie să fii consecvent, să ai încredere în tine și să știi unde vrei să ajungi.

În coafură și în materie de culoare lumea în 2015 vrea să fie mai normală, mai aproape de realitate. Lumea vrea pret-a-porter-ul, nu haute-couture-ul, lumea în care trăim nu este o scenă. Sibiul nu este o scenă. Sibienii sunt oameni normali cărora le place frumosul, ne place să arătăm bine. Și cum spuneam la început, ne dorim să mergem la coaforul care știe ce ne place, personalizat pentru noi” – Luciano Sibiu

Carmen Iohannis în trend cu moda. Ce spune despre ea hairstylistul care o aranjează!

carmen iohannis

Luni, 15 Decembrie 2014 00:00

Prima doamnă a României are grjă de imaginea sa, dar acest lucru nu se întâmplă doar de când soțul ei a fost ales Președinte al României.

Nu este un secret că soția lui Klaus

Iohannis este o prezență deosebit de plăcută și agreată de mai toată lumea.
Carmen Iohannis este foarte atentă cu ținuta sa și are grijă de toate detaliile legate de cum arată, mai ales acum că este ”prima doamnă” a României.
Profesoara de engleză de la Lazăr, merge regulat la un salon de înfrumusețare și nu face acest lucru doar de când s-a produs probabil cea mai majoră schimbare din viața sa. Carmen este clientă obișnuită a salonului ”Luciano”, aflat în Piața Mare a Sibiului, iar cel care se ocupă de ea de fiecare dată, spune că soția președintelui este o femeie mai mult decât normală.
”Este clienta salonului nostru și nu a venit doar odată aici. Practic vine la noi de aproximativ 3 luni. Este consecventă și de obicei vine și de două ori pe săptămână”, a  spus Luciano, pentru oradesibiu.ro.

Simplă și modestă
Când vine vorba de omul Carmen Iohannis, Luciano spune că soția președintelui ales este o persoană extrem de sociabilă. ”Este o persoană mai modestă decât pare. E cea mai normală clientă posibilă! Este un om simplu și modest”, mai spune Luciano. Acesta mai spune că nimic nu s-a schimbat în atitudinea doamnei Iohannis după ce soțul ei a fost ales președinte al României. ”Avem o relație client – coafor deosebit de caldă. Să știți că nu se simte nicio diferență la ea. Așa a fost și înainte de alegeri și așa a și rămas după alegeri”, mai povestește hairtstilistul soției lui Iohannis.

Coafură modernă
Când vine vorba de coafura primei doamne a României, aceasta este una care i se potrivește. ”Este ceva modern care se pretează  în special pentru dânsa. Se îngrijește foarte mult și e foarte bine! Am considerat că nu este nevoie de o schimbare radicală din acest punct de vedere. Este o coafură medie ca lungime”, a mai explicat Luciano.

Iohannis se tunde la Baroq
Președedintele ales folosește deocamdată serviciile altui salon de înfrumusețare din Sibiu. Luciano spune însă că ușa salonului său este oricând deschisă și pentru el. ”Este posibil să îl aducă și pe dânsul la noi”, a mai explicat Luciano.

Programează-te